XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Nosaltres farem i traslladarem a la Generalitat la posició dels grups de l'Ajuntament que estan en contra d'aquest acord que vam signar per veure si hi ha alguna cosa que s'ha de corregir. I això ho plantejarem perquè vam dir que ho compliríem. Ara, tot això d'anar als tribunals crec que és fruit dels nervis d'una situació complicada. Jo els demano que facin el que faig jo, que hi posin molta paciència."

Trias ha admès que el conveni de Spanair no està mal fet però que explicarà en el si de la comissió mixta amb la Generalitat que a la majoria del consistori no els agrada com es va tancar. “Plantejarem a la Generalitat que l’oposició està en contra de l’acord i a partir d’aquí veurem si hi ha alguna cosa per corregir”. L’alcalde ha matisat, però, que els acords del conveni de Spanair són bilaterals i que ell sol no pot deixar-los sense efecte, tal com li demana l’oposició. Per això ha demanat “seny” als grups: “el que no es pot fer és intentar, a toro passat, fer segons quines coses”.

Resposta al recurs del PSC

L’alcalde ha atribuït l’anunci del PSC de presentar un recurs contenciós administratiu pel tancament del conveni de Spanair al fet que el partit estigui immers en un procés de primàries. “Quan un està en primàries fa aquest tipus de coses”, ha dit Trias, que ha afegit que la decisió dels socialistes “és fruit dels nervis d’una situació complicada”.