En Comú Podem creu que el 26 de juny només hi ha dues possibilitats: o el canvi que ells representen o la corrupció i el centralisme que associen al PP. I confien en un bon resultat a Catalunya per ajudar a fer fora Rajoy de la Moncloa. XAVIER DOMÈNECH, candidat d'En Comú Podem "Estem molt, molt a prop de guanyar al Partit Popular. Nosaltres no vam voler mai fer el sorpasso al PSOE. Sabem que només hi ha un sorpasso que valgui, que és el sorpasso que farem al PP el 26-J" Ada Colau, que en l'inici de campanya va fer costat a Xavier Domènech, va exhibir el seu any com a alcaldessa per demostrar que els comuns també saben gestionar i que ho fan, diuen, en favor de les classes populars i de la justícia social. ADA COLAU, alcaldessa de arcelona "Des de Barcelona humilment, amb determinació hem marcat camí. Sumar no només suma, multiplica. I sumar guanya. I ho va demostrar Barcelona en Comú a les municipals fa un any i ara benvinguts als companys i companyes d'Unidos Podemos que han fet un gran esforç per sumar, multiplicar i guanyarem, guanyarem el proper 26 de juny." En l'obertura de la campanya al Parc del Clot, En Comú Podem també es va presentar com l'opció més adient per aconseguir el referèndum.

Domènech, de fet, planteja que en aquests comicis només hi ha dues possibilitats: “O nosaltres o el PP. O nosaltres, o la corrupció del PP. O nosaltres, o el centralisme del PP”.

L’alcaldessa de Barcelona, que tanca la llista d’En Comú Podem, ha fet costat a Xavier Domènech en l’acte d’inici de campanya al Parc del Clot. Ada Colau pronostica que Units Podem serà la primera força a l’estat. L’alcaldessa ha celebrat que el partit de Pablo Iglesias i el d’Alberto Garzón concorrin plegats a aquestes eleccions: “Des de Barcelona hem marcat camí. Sumar multiplica i sumar guanya. Ho va demostrar Barcelona en Comú a les municipals fa un any”. A més, Colau ha exhibit el seu primer any al capdavant de l’alcaldia de Barcelona per demostrar que els comuns també són capaços de gestionar.

Iglesias i Garzón enganxen el primer cartell

El president de Podem, Pablo Iglesias, i el coordinador d’Izquierda Unida, Alberto Garzón, han enganxat el primer cartell de campanya sobre un mural reivindicatiu dibuixat per diversos artistes. En un acte davant d’un centenar de simpatitzants, Iglesias i Garzón fins i tot han respost les preguntes dels periodistes sobre la darrera enquesta del CIS, que apunta que Units Podem podria superar el PSOE. Iglesias ha dit que estenia la mà als socialistes per formar un govern de canvi, però que el seu objectiu en aquesta campanya seria guanyar ae PP. Tant ell com Garzón s’han mostrat confiats a fer-ho perquè, com també ha dit Colau, “sumant multipliquem”.