“Aquí hem fet un front comú més enllà de colors polítics”

, ha afirmat Ada Colau envoltada d’altres alcaldes metropolitans, com la socialista Núria Marín, de l’Hospitalet; Laura Campos, de Montcada, i Jordi San José, de Sant Feliu. A l’acte, hi ha assistit també el secretari d’Infraestructuers, Ricard Font. L’alcaldessa ha acusat l’Estat de ser “profundament miop i ineficaç” per no invertir en la xarxa de Rodalies, que creu que contribuiria a l’economia del país. “Que sàpiga el govern que surti de les eleccions que aquí trobarà un territori unit”, ha dit Colau, que ha afegit que “serem més inflexibles que mai i no ens aturarem fins que unes Rodalies dignes siguin una realitat”.

La comitiva d’alcaldes, excepte Colau, han agafat un tren a Montcada i Reixac, que ha sortit amb 10 minuts de retard, i han viatjat fins a Sant Feliu per deixar palès les mancances que pateixen dia a dia els veïns. “Ara Rodalies. Tots junts per exigir-hi millores” és el lema de l’acció que s’ha fet aquest dimecres, amb la qual s’ha exigit al Ministeri de Foment que faci efectives les inversions compromeses en el Pla de Rodalies de 2009.

L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, ha reclamat a tots els candidats a la presidència del Govern espanyol que fixin la seva posició respecte a aquestes obres, que ha definit com “una qüestió de país”. En les seves intervencions, els alcaldes de Montcada i Reixac i de Sant Feliu han recordat que les vies de tren divideixen els seus municipis i que hi ha hagut víctimes mortals en els passos a nivell.