En només un any, l'equip d'Ada Colau no ha notat el desgast de governar sinó que, a més, ha ampliat l'avantatge respecte als adversaris. Si avui hi hagués eleccions, Barcelona en Comú les tornaria a guanyar amb un 17,9 per cent d'intenció de vot. La formació es dispara respecte a la segona força, Esquerra, que gairebé dobla els resultats d'ara fa un any. CiU, en tercer lloc, baixa en intenció de vot i obté la pitjor marca de tota la sèrie. El PSC, ara al govern, perd suports tímidament, però supera Ciutadans, que cau més de dos punts. La CUP, amb menys intenció de vot que a les municipals, passa per davant del PP, tradicionalment amb vot ocult a les enquestes. Pel que fa a la gestió municipal, en un any han pujat els que creuen que és bona o molt bona i ja superen el 52 per cent, la nota més alta dels últims anys. Baixen els que creuen que és normal i es mantenen en un de cada quatre, el 25 %, els que diuen que la gestió és dolenta o molt dolenta. L'aval a la feina del govern, però, contrasta amb una altra dada de l'enquesta: la gestió municipal és el tercer problema que els ciutadans veuen a la ciutat. Mai abans no havia estat tan amunt. GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Això respon als reptes que planteja una composició tan plural com la de l'Ajuntament de Barcelona. Ho hem dit moltes vegades, som un govern en minoria però no som un govern feble. Ens considerem un govern acompanyat per la ciutadania." Les perspectives electorals de BComú NO es tradueixen, però, en la valoració de l'alcaldessa. Ada Colau aprova amb un 5,4, però la superen per primer cop dos líders municipals, Xavier Trias i Alfred Bosch, amb un 5 i mig. Trias obté ara millor nota que quan era alcalde. Jaume Collboni, del PSC, i María José Lecha, de la CUP, suspenen però freguen el 5, mentre que Carina Mejías, de C's, i Alberto Fernández, del PP, estan a la cua amb poc més d'un 3.

Segons la intenció de vot recollida en el baròmetre semestral, un 17,9 % dels ciutadans donaria suport a BComú, 2,3 punts per sobre respecte al desembre. En canvi, els socialistes perdrien adhesions. ERC (12,3 %) i la CUP (3,8 %) pugen; CiU (8,5 %) i el PSC (5,5 %) baixen; i C’s (4,4 %) i el PP (1.6 %) s’enfonsen. La crescuda més significativa la protagonitza precisament la formació d’Ada Colau, seguida de la dels republicans (+1,7), que obtenen millors resultats que al llarg de tot el mandat anterior i el que portem d’aquest. La CUP-CapGirem Barcelona suma 0,8 punts més que al desembre, però es mantindria com a sisena força, només per davant del PP d’Alberto Fernández Díaz. Ciutadans és qui més pateix un sostrac, ja que veuria reduït a la meitat exacta el nombre total de vots. Pel que fa a CiU, continua experimentant una tendència a la baixa, com també el PSC.

El baròmetre es va fer entre el 17 i el 25 de maig, a través de 800 trucades telefòniques. Se’n desprèn que 52,5% dels ciutadans valoren com a “bona” o “molt bona” la gestió del govern municipal. És el millor resultat des de març de 2004. El 16 % la considera “normal” i el 25,8 %, “dolenta” o “molt dolenta”. El 50% dels barcelonins també valoren com a “bona” o “molt bona” la gestió de la Generalitat, mentre que el 83,1% dels enquestats consideren “dolenta” o” molt dolenta” la del govern espanyol. La gestió de la política municipal, tot i aquestes dades, se situa com el tercer problema de la ciutat després de l’atur, i dels problemes socials, la pobresa i les desigualtats.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha valorat positivament els resultats del baròmetre, que segons ha dit mostren una “confiança a l’alça” en el model de ciutat que proposa el govern municipal. Pisarello ha explicat que reben la valoració “sense triomfalisme” i “amb autoexigència”. També ha aprofitat per destacar que CiU ha obtingut el resultat més baix des de 1988.

Quant a la valoració dels líders polítics, Xavier Trias i Alfred Bosch són els líders més ben posicionats, amb un 5,5 sobre 10, seguits d’Ada Colau (5,4), que són els tres únics líders que aproven. La resta de polítics suspenen. Jaume Collboni obté un 4,9; Maria José Lecha, un 4,5; Carina Mejías, un 3,3; i Alberto Fernández Díaz, un 3,1. A l’alcaldessa, per cert, la coneixen el 98,6%  dels enquestats; a Trias, el 97,1 %. Per contra, Lecha (18,4 %) i Mejías (31,2 %) encara són cares molt desconegudes per al barceloní.