XAVIER MUIXÍ, cap d'Informatius de BTV "Fem un pas importantíssim perquè es guanyi la confiança entre els polítics i els periodistes. Que vegin, que constatin, que nosaltres fem, com sempre, la nostra feina amb responsablitat. I per tant, ho veig com una gran oportunitat, un gran repte i una gran notícia, per descomptat." LAIA BALASCH, presidenta del Comitè Professional de BTV "Ens permet prioritzar els criteris periodístics. Per tant, no estarem limitats per temps ni per ordre a l'hora d'incloure aquestes notícies a l'informatiu. També ens permetrà, en els formats de web i ràdio, actualitzar la informació al moment. I per tant, ens treu les cotilles que ens fixen els blocs electorals.

El Consell d’Administració de BTV es va reunir aquest dimarts a la tarda i va aprovar tirar endavant, per primera vegada, un pla de cobertura sense blocs electorals. Un pla avalat també pels partits polític,s que s’han compromès a no impugnar-lo davant de la Junta Electoral. És la primera vegada que un mitjà públic de la dimensió de BTV acorda seguir una campanya electoral amb criteris estrictament periodístics. No se seguirà cap minutat ni s’ordenaran les informacions de manera preestablerta. El pla preveu avaluar a mitja campanya el tractament que se’n faci i, en cas necessari, establir mecanismes correctors.

Pel cap d’Informatius de BTV, Xavier Muixí, aquest pla suposa una “oportunitat i un repte”. Ha dit que “s’ha fet un pas importantíssim per guanyar la confiança dels polítics, perquè constatin que els periodistes fan la seva feina amb responsabilitat”.

El Comitè Professional de BTV ha valorat aquesta fita en un comunicat en què diu que és “un pas molt important perquè finalment la ciutadania podrà rebre la informació política tal com la rep durant la resta de l’any, seguint criteris de qualitat i professionalitat”. Tot i això, creu que la revisió del pla després de la primera setmana és “una fiscalització” i “una intrusió dels partits polítics que no es permet durant la resta de l’any”. De fet, el comitè ja ha anunciat que si es tornessin als blocs, tornarien també les protestes de la redacció, a l’estil del que ja s’ha fet en altres comicis.