JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "La intenció de vot no és la que ens agradaria però també és veritat que en Xavier Trias és la persona més ben valorada. Per tant hi ha coses positives, i hi ha gent que també es recorda del govern d'aquests quatre anys com a positiu." ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Creiem que valida la nostra aposta per construir l'alternativa, l'alternativa d'un canvi real. L'alternativa al govern d'Ada Colau." CARMEN ANDRÉS, portaveu del Grup Municipal del PSC "Mantenim la posició que teníem, no perdem musculatura, tenim tres anys per treballar, pensem treballar força, de valent." MARIA JOSÉ LECHA, regidora de la CUP Capgirem Barcelona "La preocupació dels barcelonins i les barcelonines no és la venda ambulant, no és si una terrassa té tres metres o menys. El que més els preocupa amb una diferència força notable són les condicions laborals."

El portaveu de CiU, Joaquim  Forn, ha tret ferro al fet que el baròmetre municipal situï el seu partit per darrere de Barcelona en Comú i ERC en intenció de vot. “Estem a tres anys vista de les eleccions, aquesta no és la qüestió. Som conscients que tenim un repte per davant, som un partit sense un candidat oficial”, ha apuntat el regidor.

Des d’ERC, Alfred Bosch ha dit que els resultats del baròmetre validen l’aposta “per seguir fent oposició al govern d’Ada Colau”. “Volem fer el canvi real al qual ha renunciat Barcelona en Comú pactant amb el PSC”, ha afirmat Bosch. Carmen Andrés, del PSC, ha remarcat que les dades del baròmetre mostren que “mantenim la posició que teníem, no perdem musculatura i tenim tres anys per treballar”.

Ciutadans creu que la davallada de dos punts en intenció de vot no és real. “Ja ens va passar durant la campanya electoral de les municipals, i al final vam ser tercera força política”, assegura Carina Mejías, que tot i així diu que seguiran treballant per atendre la principal preocupació dels ciutadans, l’atur. El popular Alberto Fernández Díaz ha criticat que “no és nou que se’ns tracti així en un baròmetre” i ha posat en dubte les dades presentades. Ha destacat, en canvi, que  els barcelonins valorin pitjor la situació actual de la ciutat respecte a l’any passat, i ha recordat que l’enquesta es va fer abans dels fets de Gràcia.

Els cupaires estan satisfets amb la feina feta fins ara al consistori, i destaquen que les seves reivindicacions principals coincideixen amb les de la ciutadania, que són l’atur i la precarietat laboral. “Sovint des dels grups municipals de l’Ajuntament es generen polèmiques, com les dels manters o les terrasses de bars i restaurants, que el baròmetre reflecteix que no preocupen els ciutadans”.