Les forces independentistes han escalfat motors aquest dissabte a la nit de cara a la celebració de la Diada Nacional de Catalunya participant en l’ofrena floral al Fossar de les Moreres. El coordinador organitzatiu, David Bonvehí, i el portaveu del grup municipal de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, hi han assistit en representació del Partit Demòcrata Català (PDC), acompanyats del president de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Sergi Miquel. Per la seva banda, ERC ha comptat amb la representació del dirigent republicà i secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Govern, Oriol Amorós, i de la secretària general del partit, Marta Rovira.

L’acte ha reservat un instant per recordar la figura de Jordi Carbonell, l’històric dirigent d’ERC i president de la formació entre el 1996 i 2004, que va morir el passat 22 d’agost a l’edat de 92 anys. L’ofrena al Fossar de les Moreres ha anat precedida de la Marxa de torxes per diversos carrers del nucli antic barceloní, en la qual han participat centenars de persones.

Al Fossar de les Moreres es troba un memorial pels morts en el setge de Barcelona (1713-1714) durant la Guerra de Successió Espanyola. En aquest indret hi havia un dels dos històrics cementiris adjacents a la basílica de Santa Maria del Mar, que durant el setge va esdevenir una fossa comuna on es van enterrar molts dels defensors de la ciutat.