El president de l’ANC ha celebrat la presència de l’alcaldessa, Ada Colau, i el president, Carles Puigdemont, a la manifestació de la Diada. Sànchez considera que la participació demostra la transversalitat de la cita, que ja supera els 300.000 inscrits. Un xifra, de moment, inferior els altres anys. El president de l’entitat a l’entrevista a ‘El matí de Barcelona’ ha reconegut que la gent té la sensació que ja ho ha fet tot, però està convençut que un any més els ciutadans participaran de forma massiva.

Jordi Sànchez afirma que no els fa patir els inscrits, perquè creu que les xifres finals es multiplicaran. “Per experiència, sabem que cada persona inscrita acaba portant més gent a la manifestació que no s’han inscrit prèviament”, explica Jordi Sànchez, qui ha acabat pronosticant una manifestació massiva als cinc punts de la marxa, entre els quals hi n’haurà una al passeig de Sant Joan, a Barcelona.

El president de l’entitat independentista ha reconegut que el fet que els actes siguin descentralitzats farà que no hi ha una imatge tan impactant com per exemple l’any passat a la Meridiana. Tot i això, ha destacat que el fet  de ser simultàniament a Tarragona, Lleida, Salt i Berga donar una imatge de mobilització a tot el país. La crida per part de l’ANC i Òmnium Cultural és que a les 17.14 h els manifestants formin cinc grans punts de color groc que hauran de bategar simultàniament.

La manifestació que porta per lema “A punt” pretén donar una imatge molt clara de què el “poble està decidit a culminar el procés i que estem preparats”, ha explicat Jordi Sànchez. A més, vol ser “un suport clar a les institucions catalanes que estan amenaçades perquè aquests puguin culminar el procés”.