ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Catalunya és un sol poble com ens recordava el moviment obrer que vol recuperar el seu dret a decidir. I és que els drets s'han de conquerir dia a dia i si no es poden perdre."

Durant el seu discurs l’alcaldessa, Ada Colau, ha dit que la Diada “no és un dia només per fer memòria històrica sinó que és un dia que recorda als ciutadans que els drets i les llibertats es guanyen quotidianament, no s’han de donar per guanyades”. Colau ha afegit sobre els drets i llibertats que “amb el compromís dels ciutadans i ciutadanes es recuperen dia a dia perquè si no es poden perdre.”

L’alcaldessa també ha reiterat que l’Ajuntament participarà en les celebracions oficials com la que convoca la Generalitat a l’esplanada del Born i en l’ofrena floral de Rafael de Casanova.

En l’acte, que s’ha allargat durant poc més de mitja hora, també hi han participat altres representants polítics com el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello. En la seva intervenció, Pisarello ha assenyalat que l’11 de setembre és una jornada que reivindica un “règim constitucional propi i una aspiració de llibertat compartida amb altres pobles de la península”. També ha defensat Catalunya com una nació “que té dret a autodeterminar-se”.