Forn diu que els comuns apel·len al catalanisme popular d’extracció treballadora amb l’únic objectiu de dividir el sobiranisme, perquè “per a ells l’única variable política que existeix és l’eix dreta-esquerra” i la “unitat d’acció sobiranista és inimaginable”. Per això, segons el líder convergent, “treballen activament per un catalanisme enfrontat, de bons i dolents, en què, és clar, els bons són ells i els dolents, tots els altres”. Segons Forn, aquesta estratègia ataca i pretén que fracassi el plantejament del sobiranisme dels darrers anys intentant anar més enllà dels partits i de “les batusses polítiques pròpies d’un país normal”.

L’article d’opinió publicat a ‘El Punt Avui’ també recorda que, durant la campanya de les eleccions generals del 20-D, Colau va dir que “Madrid pot tornar a ser la nostra capital, una capital del segle XXI” i que ara ja ha anunciat que participarà en la campanya dels seus partits afins a les properes eleccions gallegues i basques.

Mentrestant, el portaveu municipal de CiU retreu a Colau que, des que ha tornat de vacances, ha parlat de tot això però no ha plantejat “un balanç seriós sobre la temporada d’estiu” a la ciutat, on “es continuen acumulant els problemes”, alguns agreujats per la seva gestió. També insta l’alcaldessa que es convoqui ja la consulta ciutadana sobre l’adhesió de Barcelona a l’Associació de Municipis per la Independència. “N’hi hauria prou que donés llibertat de vot als seus regidors perquè la proposta tirés endavant”, assegura.