Més d’una trentena de bars i restaurants de Ciutat Vella es quedaran sense llicència de terrassa durant el 2023. Es tracta de locals situats als quatre barris del districte i que han incomplert la normativa, com a mínim, cinc vegades durant el 2022. Així ho ha explicat el regidor del districte Jordi Rabassa, que ha assegurat que és la primera vegada que es pren aquesta decisió.

Rabassa afirma que els afectats “són els locals més incomplidors” i els que “han demostrat que no tenen respecte pels barris de Ciutat Vella”. Alguns d’aquests negocis, situats al Gòtic i a la Barceloneta, acumulaven fins a 15 expedients en un any.

Període d’al·legacions

Ara bé, els restauradors tindran un període d’al·legacions i, a partir d’ara, s’obrirà el procés per fer tots els tràmits administratius necessaris. Rabassa ha dit que tot plegat es “farà amb les màximes garanties administratives” per evitar futures reclamacions o denúncies. L’Ajuntament no ha detallat quins són els locals afectats, però ha transcendit que n’hi ha algun a la Rambla i que cap dels afectats és a la plaça Reial. Rabassa assenyala que l’objectiu de la mesura és “endreçar l’espai públic” i que tot plegat es fa amb la voluntat de ser “defensors de l’espai públic”.