Esquerra Republicana ha acusat el govern municipal de fer servir diners públics per fer “propaganda electoral dels seus temes i les seves prioritats”. En una compareixença aquest dimarts al migdia, el portaveu, Jordi Coronas, ha assegurat que “no podem permetre que els barcelonins paguin la campanya electoral dels comuns i del PSC”. Per això, els republicans presentaran una proposició al proper plenari municipal per “constatar que molts projectes que s’han presentat són accions de partit”.

ERC ha posat sobre la taula una sèrie d’exemples per justificar la decisió: des de les Jornades Internacionals Superilla, la festa Viu Superilla o el projecte fotogràfic Survey Barcelona. Una mirada fotogràfica sobre les transformacions de la ciutat, 2015-2023. Coronas ha exigit un informe detallat del cost d’aquest projecte. “Tenim dret a saber-ho, exigim transparència”.

Crítiques per les festes als búnquers del Carmel

El portaveu d’ERC ha afirmat que “hi ha dues Barcelones, la dels renders i la Barcelona real”. I s’ha referit a la problemàtica per les festes als búnquers del Carmel. Ha criticat que el dispositiu de la Guàrdia Urbana no va servir, el cap de setmana, per evitar les molèsties als veïns.

Al ple, Esquerra també presentarà un prec contra l’abandonament escolar. La regidora Rosa Suriñach demana que l’Ajuntament treballi amb la resta d’institucions per posar en marxa un pla de xoc a la ciutat. En aquest sentit, ha recordat que Junts i PSC es van negar a subscriure el Pacte per l’Educació de Barcelona. “La sociovergència es va aliar i va aparèixer”, ha dit.

ERC també preguntarà a l’alcaldessa Ada Colau “per què el seu govern no ha aplicat les reivindicacions de la Xarxa de Bicibús”, que va demanar més implicació i suport de l’Ajuntament per gestionar-los.