instal·lacions esportives

El govern de la Generalitat ha fet efectiu aquest dilluns el pagament de 19,8 milions d’euros per compensar el tancament de les instal·lacions esportives a causa de la covid-19 durant el novembre passat.

Compensar els efectes del tancament

En un comunicat, el govern ha explicat que un cop analitzades les sol·licituds han estat 1.226 els titulars de la gestió d’instal·lacions esportives, tant entitats com empreses, els beneficiaris de l’ajut del Consell Català de l’Esport per pal·liar els efectes del tancament de 1.461 instal·lacions durant el mes de novembre del 2020. L’ajut, segons informa el comunicat, consisteix en una aportació única per sol·licitant, en funció dels metres quadrats que han hagut de tancar de la superfície dels espais esportius de la instal·lació esportiva recollida al Cens d’Equipaments Esportius de Catalunya.

El govenr treballa amb un nou ajut

A més, i amb el mateix objectiu de minimitzar l’impacte econòmic de les noves restriccions drecretades fa uns dies per contenir l’avanç de la covid-19 i que han obligat a la suspensió de competicions i al tancament dels equipaments esportius entre el 7 i el 17 de gener, el Consell Català de l’Esport està treballant en una nova convocatòria d’ajuts directes de 15 milions d’euros previstos per l’executiu català per donar suport al sector esportiu afectat per les mesures.

El comunicat acaba dient que amb aquestes actuacions el govern vol contribuir a afavorir la sostenibilitat econòmica d’aquest sector, així com ajudar el manteniment i la continuïtat de la seva activitat, tot esperant que ben aviat es produeixi la represa de l’activitat esportiva amb la màxima normalitat possible.