L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta al president d’Endesa, Juan Sánchez-Calero, per denunciar els talls de llum repetits que estan patint el Raval, Torre Baró i la Trinitat Nova, i per demanar-ne una solució urgent, en plena onada de fred i enmig de la crisi generada pel coronavirus.

“No es poden tolerar situacions com les que vivim”, alerta Colau en la missiva, en la qual es mostra “alarmada” per les afectacions greus dels talls de llum. De fet, l’alcaldessa responsabilitza Endesa de les incidències: “Estem parlant d’un problema de falta d’inversió i manteniment estructural que arrosseguem des de fa massa temps”.

En paral·lel, Colau també demana una “resposta urgent” per part de la companyia i, per això, proposa una reunió “amb la major brevetat possible” amb el mateix Sánchez-Calero per conèixer quines solucions proposa “per resoldre d’immediat la situació”.

En aquest sentit, aquest dilluns, el regidor de Ciutat Vella (Jordi Rabassa) va instar Endesa a elaborar un pla de millora de la xarxa elèctrica per al Raval.

Demana la implicació d’Estat i Generalitat

Més enllà de la carta al president d’Endesa, Ada Colau també s’ha adreçat per escrit al conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i a la ministra per la Transició Ecològica, Teresa Ribera, per demanar-los que s’impliquin en el cas.

En concret, en la carta a Tremosa, l’alcaldessa avisa que la Generalitat és qui té “la competència i la responsabilitat” de garantir el subministrament elèctric i, per això, demana al conseller que “intercedeixi davant d’Endesa i coordini les accions a desenvolupar” amb els municipis que pateixen talls.

A la ministra, en canvi, Colau li fa dues peticions. La primera, que “doni suport en la reclamació a les companyies”, i la segona, que es plantegin “alternatives a llarg termini al sistema actual de distribució d’electricitat a l’estat”. Segons Colau, el sistema actual genera “grans beneficis” a unes poques empreses, però “no ofereix un servei a l’altura de les necessitats”.