“Amb la imatge dels tractors entrant i les editorials marxant, vaig dir ‘aquí prendrem mal de veritat, al final'”, va resumir Jaume Collboni en un acte organitzat per Societat Civil Catalana. Va afegir que “no és una imatge menor”, sinó que considera que és “molt simbòlica del risc que hem corregut com a ciutat oberta i cosmopolita davant el repte que planteja el nacionalisme”.

Des d’ERC, Gabriel Rufián ha acusat Collboni de no tenir vergonya i li ha etzibat que “a mi els del tractor en el passat em van ensenyar a plantar cara a senyorets com tu en el present”. El líder republicà a l’Ajuntament, Alfred Bosch, hi ha afegit que “és infinitament més digna la nostra pagesia que aquells que vau firmar el vergonyós decret perquè marxessin les empreses de Barcelona”.

 

Les crítiques arriben també de la CUP. L’exdiputada Mireia Boya piula que “al cosmopolita clavegueram del metro on està aquest ésser la dignitat pagesa no hi cap. L’aixafaria”, en referència a les paraules de Collboni. El regidor de Girona Lluc Salellas critica, en un tuit, que “la suposada esquerra dient que pagesia i cultura són antagòniques. Aquest és el classisme de la burgesia. Cal imaginar que Collboni s’alimenta d’asfalt”.