La moció de censura ha perillat fins a l’últim minut. En el torn d’intervenció, Albiol (PP) ha dit que no podien donar suport al socialista Pastor, i ha demanat un recés de 15 minuts. Quan s’ha reprès el ple, ha anunciat el vot a favor del candidat del PSC perquè era “l’única possibilitat d’apartar” Sabater del govern municipal. La ja exalcaldessa ha advertit el PSC que el PP intentarà “cobrar-se un preu” pel suport a la moció de censura i ha demanat als socialistes que no permetin que tornin a governar “polítiques sectàries i corruptes”.

Colau dona suport a Sabater

Al matí, abans que s’iniciés el ple de la moció de censura, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anat a Badalona per mostrat el suport a Dolors Sabater. Colau ha lamentat que el PSC “s’aliï amb el PP més racista i xenòfob”, en contra del que ha fet Pedro Sánchez per fer fora el PP del Govern espanyol. “Quina ànima del PSC pot permetre fer aliança amb el PP d’Albiol?”, s’ha preguntat Colau, que ha apuntat que amb tres regidors de 27 “és impossible governar”.

Al costat de Colau, la ja exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater ha criticat que el PSC es posi en mans del PP d’Albiol. Els populars van guanyar les eleccions municipals del 2015, però Sabater (amb cinc regidors) va aconseguir formar govern amb ERC i ICV-EUiA, després de ser investida amb el suport del PDeCAT i el PSC.