La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esport ha aprovat dues proposicions del PDeCAT i el PSC que reclamen al govern respectar els acords amb el MACBA del 2013 en els quals va cedir-li la Capella de la Misericòrdia i que busqui un altre solar al Raval per traslladar el CAP Doctor Lluís Sayé. En la del PSC, a més, es demana que en la propera comissió s’informi de tots els espais on es pot fer un CAP al Raval. BComú s’ha abstingut en les dues propostes i ERC en la del PDeCAT. La resta de grups hi han votat a favor.

“El dilema no és Cultura o Salut”, ha criticat Jaume Ciurana (PDeCAT), que ha acusat el govern d’improvisar. Marilén Barceló (Cs) ha recriminat a l’executiu haver creat un conflicte on no n’hi havia cap, i Carmen Andrés (PSC) ha demanat “evitar frontismes” entre Cultura i Salut. Des d’ERC, Montse Benedí s’ha preguntat si s’ha fet una recerca exhaustiva de solars i Alberto Villagrasa (PP) ha dit que el govern ha generat “un problema innecessari” al Raval. Maria Rovira (CUP) ha dit que el conflicte respon a una “mala gestió i comunicació entre àrees del govern”. Tots han coincidit, però, en què cal un nou espai per al CAP Doctor Lluís Sayé.

Sis possibles solars per al CAP Raval Nord

mapa CAP Raval Nord

 

La comissionada de Salut, Gemma Tarafa, ha explicat que el districte de Ciutat Vella va trobar sis possibles solars al Raval per traslladar el CAP i que els tècnics del Departament de Salut van triar com a més idoni la Capella de la Misericòrdia. Els altres espais eren: l’edifici del carrer Torres i Amat, 7; el del carrer de les Ramalleres, 17; el solar del carrer de l’Aurora, 13; ampliar el CAP en l’edifici actual o bé traslladar-lo al passatge de Sant Bernat.

“Estem totalment oberts si apareixen nous espais a donar l”ok'”, ha dit Tarafa, que ha explicat que el Departament de Salut té pressupost per poder executar el CAP del Raval Nord “de forma immediata”. El comissionat de Cultura, Joan Subirats, ha reiterat les alternatives que l’Ajuntament ha posat al MACBA per ampliar les instal·lacions i ha anunciat una reunió aquesta setmana amb la consellera de Cultura, Laura Borràs, per abordar la situació.