Els anticapitalistes ho han decidit, aquest diumenge, en el consell polític al Teatre de la Passió de Cervera. La formació ha preguntat a la militància si volia facilitar una investidura de Quim Torra, de la qual han sortit 40 vots a favor, 24 en contra i una abstenció. Amb una majoria favorable, hi ha hagut una segona pregunta, sobre el sentit del vot perquè el nom de Torra tiri endavant. Els cupaires han optat per l’abstenció, amb 59 vots, i només tres vots a favor.

D’aquesta manera, Quim Torra aconseguirà, aquest dilluns, 66 vots a favor, 65 en contra i quatre abstencions, repetint el resultat del ple d’aquest dissabte. D’aquesta manera, i després d’escoltar el discurs del candidat Quim Torra en què defensava fer república i no fer autonomisme, els cupaires han decidit no bloquejar la investidura, cosa que comportaria forçar eleccions.

El portaveu del secretariat nacional de la CUP, Lluc Salellas, ha expressat que l’opció de mantenir l’abstenció ha tingut un ”consens absolut”, ja que la formació considera que JxC i ERC han fet ”una reculada important” des de la tardor a favor de la república. Malgrat que finalment els cupaires facilitaran la investidura de Quim Torra, la CUP ha alertat que faran una “oposició activa”. Salellas ha dit que el discurs de Quim Torra en la primera sessió del debat d’investidura va quedar curt i ha demanat a JxC i ERC anar “molt més enllà”.

La CUP, disposada a entrar al govern o a la Mesa

La CUP ha dit que està disposada a entrar al govern o a la Mesa del Parlament “si és per fer república”. La diputada Maria Sirvent ha deixat clar que si el futur govern aposta per ”normalitzar la gestió de l’autonomisme o gestionar les engrunes que només permeten fer polítiques neoliberals, no la trobaran, la CUP”.