El candidat Quim Torra ha dit a TV3 el respecte al mandat de l’1-O “ens exigeix recuperar el contingut de totes aquelles lleis suspeses pel Tribunal Consitucional i també iniciar el procés constituent. Torra també ha detallat la intenció d’engegar la legislatura amb la posada en marxa d’un comissionat per investigar les conseqüències del 155 i impulsar la restauració de les institucions i entitats afectades, perquè la ciutadania conegui de manera “transparent” els efectes que ha tingut la suspensió de l’autogovern català.

Quim Torra també ha apuntat els principals eixos de govern l’elaboració d’un “pla de polítiques públiques molt potent per prevenir l’intent de fractura social” i també “la internacionalització”. Per aquest motiu, Torra ha afirmat que la paraula “diàleg” serà una de les que més utilitzarà durant el seu discurs d’investidura. Un diàleg amb el que vol interpel·lar el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per reunir-se “on vulgui”, però també al president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker. Torra ha insisitit que “l’aposta pel diàleg i la mà estesa la mantindrem sempre”.

Per Quim Torra, la legislatura s’ha de dotar necessàriament “d’un caràcter d’excepcionalitat, de provisionalitat”, per fer evident que la situació a Catalunya “no és només un conflicte polític, sinó humanitari, amb gent a la presó i a l’exili.” Com a exemple, Torra ha dit que es mantindrà i impulsarà la presència de llaços grocs en llocs visibles com el Palau de la Generalitat, o el seient dels diputats empresonats o a l’exili. El candidat a president també ha demanat disculpes pels tuits que va publicar fa uns anys “si s’han entès com una ofensa” i ha assegurat que no era la seva intenció.