L’alcaldessa, Ada Colau, ha qualificat de decebedor el discurs que, aquest dissabte, va fer el candidat a la investidura, Quim Torra, i ha lamentat el “déjà-vu” d’estar pendents del que decideix la CUP. Colau ha valorat el discurs d’investidura de Quim Torra en una entrevista a ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, on ha lamentat la forma com s’ha escollit el candidat i el seu perfil.

A l’entrevista, Colau ha dit que se sent trista per com s’han plantejat la investidura i ha afirmat que no creu que Torra sigui el millor candidat. També ha lamentat que una decisió de la CUP pugui acabar determinant si Torra és investit o no i ha apuntat la sensació d’estar atrapats en el temps i “sense estratègia per sortir d’aquí”.

Segons Colau, el primer discurs de Torra ha estat “més orientat a consolidar el pinyol convençut de l’independentisme i no a buscar ponts, i buscar propostes transversals”, tot assegurant que no creu que el que proposa sigui el que necessita el país. L’alcaldessa ha insistit que Torra no va parlar de fraternitat. “Si veniu tots a mi i assumiu el que jo faig, és una idea de república que deixa fora molts ciutadans”, ha declarat.

L’alcaldessa ha tornat a insistir en la necessitat que hi hagi govern. Assegura que hi ha temes pendents que és important que es tirin endavant com més aviat millor. De fet, ha afirmat que, si finalment Torra és investit president, serà la primera a demanar-li una reunió per abordar aquests temes.

Colau també s’ha referit a les piulades antigues de Torra sobre els espanyols. En aquest sentit, ha lamentat que no contestés la pregunta del líder de Catalunya en Comú-Podem sobre què pensa ara d’aquells catalans que se senten espanyols. Per l’alcaldessa, no s’han de qüestionar mai els sentiments i aquests s’han de diferenciar dels projectes polítics.

Preguntada per les eleccions municipals, Colau ha afirmat que, malgrat que alguns ho intentaran, no creu que el debat nacional s’imposi en aquests comicis, perquè els barcelonins volen que es parli dels problemes reals de la ciutat.

Pel que fa al seu mandat, ha reconegut que “hi ha coses que es podrien haver fet millor”, però ha defensat que ha assolit un grau de compliment del programa de governt d’entre un 60 i 70 %.