L’independentisme revifa, segons dades de l’últim baròmetre del CEO. Un 48 % dels entrevistats es decanta perquè Catalunya sigui un estat propi, mentre que 43,7 % vol continuar dins l’estat. Capgira la tendència de l’últim sondeig del febrer en què l’independentisme perdia pes. Pel que fa la intenció de vot, Ciutadans tornaria a guanyar els comicis.

El CEO d’aquest mes de maig torna a mostrar un repunt de l’independentisme. Segons el baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió, el 48 % dels catalans vol la independència davant del 47 % que s’hi mostra en contra. Es trenca així la tendència de l’últim sondeig del febrer en què el “no” a la independència superava el 50 %.

Aquest és el segon CEO sota l’aplicació del 155. Pel que fa a la intenció de vot, les formacions independentistes mantindrien la majoria i obtindria entre 70 i 75 escons (actualment en té 70). Malgrat això, JxC perdria entre dos i quatre diputats i Esquerra fins a tres. Els grans beneficiats, la CUP que podria obtenir un màxim històric, passant dels quatre escons actuals fins als 11. 

Ciutadans tornaria a guanyar els comicis i obtindria entre 33 i 36 diputats i el PSC perdria força. Pel que fa als comuns, pujarien tres escons. I el PP es mantindria entre els tres i quatre escons.