El PDeCAT i ERC estan pendents de la decisió de la CUP, tot i que confien que dilluns investiran Quim Torra com a president de la Generalitat. Els demòcrates han volgut defensar el seu candidat i des d’Esquerra han assegurat que és el moment de fer complir la decisió que van prendre els ciutadans a les urnes.

Marta Pascal, coordinadora general del PDeCAT, ha participat a la clausura de la Convenció Ideológica de la JNC, a Vic. Ha aprofitat per defensar el discurs de Quim Torra durant el Ple d’Investidura: “Ha estat un discurs inclusiu en què tots els accents del sobiranisme s’hi poden sentir còmodes”. També ha assegurat que el bloc del 155 està en contra de la majoria sobiranista i que ja no és qüestió de noms.

Des d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, s’ha mostrat convençut que dilluns hi haurà Govern amb Quim Torra al capdavant. Confia que, així, acabarà el 155 i “començarà una etapa d’il·lusió i esperança expressada als carrers, les places i els col·legis”. De fet, ha insistit en fer valdre el resultat de l’1-O. També ha assegurat que no hi ha cap dicotomia entre fer Govern i República i que ara cal un executiu de resistència per recuperar les institucions.

Aragonès també ha reconegut que l’etapa que ara comença no serà fàcil, però s’ha mostrat contundent: “Ara és el moment de prendre la iniciativa, de passar d’una actitud defensiva a l’acció política”. Durant el seu discurs ha tingut un record pels polítics presos i ha afirmat que des d’ERC no deixaran de batallar per aconseguir que quedin en llibertat.