L’entitat Amics de la Rambla celebra que l’alcalde, Jaume Collboni, hagi anunciat que la reforma del passeig es farà en la meitat del temps que estava previst i, per això, ha decidit retirar el comptador i el cartell que va instal·lar per denunciar el retard de les obres.

En un comunicat diuen que “amb la confiança que s’acompleixi” han decidit despenjar-lo, just quan el cartell indicava que faltaven 2.595 dies per a l’inici de les obres. Ara bé, des de l’entitat afirmen que el comptador, tot i que no sigui visible, continuarà “marcant els dies que fa que es va anunciar la reforma amb l’esperança que es compleixin els terminis anunciats”. El cartell i el comptador s’han retirat aquest mateix dimarts al matí després de tres anys. Estaven situats al capdamunt del Cafè de l’Òpera.

Gairebé tres anys amb el comptador

Amics de la Rambla va col·locar el cartell i el comptador el 14 d’octubre del 2020 per denunciar els dies de retard que acumula la reforma del passeig. Va ser una acció emmarcada dins de la iniciativa “Reformem la Rambla”, impulsada per l’expresident de l’entitat, Enric Pantaleoni. Tot plegat, va tenir el suport de personalitats de diversos àmbits com Ferran Adrià o Benedetta Tagliabule.

El nou paviment “compleix les expectatives”

Des d’Amics de la Rambla també s’han referit al nou paviment que s’està instal·lant a la Rambla. És radicalment diferent de les icòniques rajoles d’onades que hi havia fins ara. Xavier Masip, gerent de l’entitat, afirma que “compleix les expectatives” i que caldrà esperar a veure “com respon” el material al pas del temps. També assenyala que “on més es veurà és en el manteniment”. Per això, diuen, que tot i que trobaran a faltar l’antic perquè era “icònic”, encara és “precipitat” valorar el nou.

Les noves peces, que ja es poden veure a tocar del monument de Colom, estan fetes de granit, una pedra natural, i són de color grisós. El to ha sorprès perquè a les recreacions virtuals que havia presentat l’Ajuntament el terra era de color marronós.