Tot just ara fa un mes, les tres iniciatives que aspiraven a entrar una pregunta a la multiconsulta van lliurar a l’Ajuntament les firmes necessàries per fer-ho —la normativa municipal marca que en calen 15.000. La iniciativa Habitem el Sant Pau va entregar 20.600 signatures, mentre que l’entitat que treballa per la municipalització de l’aigua en va recollir 26.000 i Tanquem el CIE i Metromuster van registrar-ne gairebé 18.000 per preguntar si s’ha de canviar el nom a la plaça d’Antonio López pel d’Idrissa Diallo.

Ara bé, els responsables del Gimnàs Sant Pau es van quedar amb 15.080 firmes després del procés de validació i, a més, han tingut un revés d’última hora que els n’han fet caure la xifra definitiva encara més. Segons han explicat els responsables a betevé, un miler de firmes correctes no han prosperat per un error administratiu, ja que el fedetari es va oblidar de segellar 31 dels 500 fulls en què s’agrupen les signatures.

Un acord polític més enllà de la multiconsulta

Malgrat tenen temps fins al 15 d’abril per recollir signatures, els impulsors d’Habitem el Sant Pau descarten intentar superar de nou el llindar de les 15.000 firmes. El director del gimnàs social Sant Pau, Ernest Morera, ha explicat a betevé que ara treballaran per aconseguir un acord polític, més enllà de la multiconsulta.

Volen que al ple del maig, els grups municipals debatin sobre l’habitatge públic a Sant Pau: asseguren que ja tenen el suport del PDeCAT, Cs, ERCi la CUP, i creuen que si aconsegueixen el de BComú, ja tindrien prou majoria per tirar endavant el seu projecte.