Bosch creu que l’Ajuntament ha de donar facilitats a la World Race sense que la ciutat en surti perjudicada econòmicament. Critica que es dediquin diners a campanyes publicitàries de la ciutat i després se suspenguin esdeveniments que són campanyes que fan la volta al món.

La regidora del PDeCAT Maite Fandos en responsabilitza tant el Govern estatal com el d’Ada Colau. “Hi ha hagut una deixadesa, una falta de voluntat per part de l’Estat per apostar per aquest esdeveniment” ha assegurat Fandos, qui ha afirmat que creu que ara mateix el govern estatal no aposta per res que es faci a Catalunya. La regidora del PDeCAT afirma que el govern municipal hauria d’haver pressionat més perquè es fes una comissió i tractar del tema.

Des de Ciutadans, Carina Mejías ha lamentat “una altra oportunitat perduda per a Barcelona per la inestabilitat del procés”. I la diputada de Ciutadans al Parlament Lorena Roldán ha dit que la pèrdua d’aquest esdeveniment és “una mostra més del fet que el procés significa pèrdua de diners, temps i oportunitats”. Segons Roldán, la situació és insostenible i hi ha molta inseguretat jurídica i política.

El PSC també ha reaccionat a la suspensió de la Barcelona World Race. El president dels socialistes a l’Ajuntament, Jaume Collboni, considera que “Colau fa un pas més per desmantellar la promoció econòmica internacional deixant perdre la Barcelona World Race”. Ha volgut recordar que l’esdeveniment genera un impacte econòmic de 23 milions d’euros i que el projecte educatiu i de recerca oceànica, que segons Collboni el govern de Colau “ensorra”, tenia el suport de la Unesco.

El PP considera que l’alcaldessa no ha tingut mai un interès real en aquest esdeveniment que, segons diuen, suposa una oportunitat per projectar Barcelona al món.