A principis del 2019 l’Ajuntament obrirà un nou espai municipal de cotreball a la Clota destinat a persones emprenedores. La iniciativa forma part d’un total de 33 mesures incloses al Pla de desenvolupament Econòmic d’Horta-Guinardó 2018-2022 destinades a millorar l’orientació i les oportunitats laborals de les persones del districte que es troben sense feina, especialment els aturats de llarga durada.

El primer espai de cotreball municipal s’instal·larà en quatre locals en desús que el Patronat de l’Habitatge té a l’avinguda de l’Estatut. En total seran 360 m2 a disposició de les persones emprenedores que tinguin projectes relacionats amb el territori. L’objectiu és acollir una seixantena de persones. Les obres per adequar els locals començaran aquest setembre i està previst que pugui començar a funcionar el primer trimestre del 2019.

Horta-Guinardó, un districte castigat per l’atur de llarga durada

L’obertura del primer espai de cotreball municipal és una de la trentena de mesures incloses en el Pla de desenvolupament econòmic (PDE) d’Horta-Guinardó 2018-2022, un full de ruta a cinc anys vista que han presentat conjuntament el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, i la regidora del districte, Mercedes Vidal, i que està dotat d’un pressupost mínim d’1,25 M €. L’objectiu principal és ajudar a trobar feina les persones que estan a l’atur, promoure el treball digne i també dinamitzar el teixit econòmic i comercial del districte.

A Horta-Guinardó el nombre de desocupats està per sobre de la mitjana de la ciutat i, a més a més, hi té especial incidència l’atur de llarga durada. El 40 % dels parats del districte fa més d’un any que estan fora del mercat laboral, mentre que al conjunt de la ciutat la mitjana és d’un 35,48 %.

El PDE s’ha elaborat conjuntament amb persones i entitats del districte i preveu ampliar els recursos d’orientació laboral i els programes ocupacionals al Mas Guinardó i a Ca n’Andalet, que aquest darrer any s’ha convertit en l’espai de referència per a tots els veïns que es troben a l’atur. Per exemple, s’ha creat una oferta permanent de formació de curta durada i aquest any es preveu atendre més de 3.000 persones. El d’Horta-Guinardó és el cinquè PDE que presenta l’Ajuntament. L’últim serà el de Sant Martí, que es presentarà properament.