El primer espai de cotreball municipal s’instal·larà en quatre locals en desús que el Patronat de l’Habitatge té a l’avinguda de l’Estatut. En total seran 360 m2 a disposició de les persones emprenedores que tinguin projectes relacionats amb el territori. L’objectiu és acollir una seixantena de persones. Les obres per adequar els locals començaran aquest setembre i està previst que pugui començar a funcionar el primer trimestre del 2019.

Horta-Guinardó, un districte castigat per l’atur de llarga durada

L’obertura del primer espai de cotreball municipal és una de la trentena de mesures incloses en el Pla de desenvolupament econòmic (PDE) d’Horta-Guinardó 2018-2022, un full de ruta a cinc anys vista que han presentat conjuntament el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, i la regidora del districte, Mercedes Vidal, i que està dotat d’un pressupost mínim d’1,25 M €. L’objectiu principal és ajudar a trobar feina les persones que estan a l’atur, promoure el treball digne i també dinamitzar el teixit econòmic i comercial del districte.

A Horta-Guinardó el nombre de desocupats està per sobre de la mitjana de la ciutat i, a més a més, hi té especial incidència l’atur de llarga durada. El 40 % dels parats del districte fa més d’un any que estan fora del mercat laboral, mentre que al conjunt de la ciutat la mitjana és d’un 35,48 %.

El PDE s’ha elaborat conjuntament amb persones i entitats del districte i preveu ampliar els recursos d’orientació laboral i els programes ocupacionals al Mas Guinardó i a Ca n’Andalet, que aquest darrer any s’ha convertit en l’espai de referència per a tots els veïns que es troben a l’atur. Per exemple, s’ha creat una oferta permanent de formació de curta durada i aquest any es preveu atendre més de 3.000 persones. El d’Horta-Guinardó és el cinquè PDE que presenta l’Ajuntament. L’últim serà el de Sant Martí, que es presentarà properament.