La Biblioteca Gabriel García Márquez continua fent camí per convertir-se en la millor biblioteca pública del món. Al maig va presentar la candidatura per optar al premi a la millor biblioteca pública del 2022 que lliura la Federació Internacional d’Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA), i ara ha estat escollida finalista juntament amb tres biblioteques més: la Public Library Janez Vajkard Valvasor Krškov (Eslovènia), la City of Parramatta Library (Austràlia) i la Shangai Library East (Xina).

Foto: Laura Guerrero

La guanyadora s’anunciarà el 21 d’agost

La guanyadora d’aquest premi internacional s’anunciarà el 21 d’agost, durant la 88a edició del Congrés Mundial de Biblioteques i Informació organitzat per Federació Internacional d’Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA) que enguany se celebrarà a Rotterdam.

Exterior de la Biblioteca Gabriel García Márquez
Foto: Edu Bayer

Premi Ciutat de Barcelona d’arquitectura

La Biblioteca Gabriel García Márquez es va inaugura el maig de 2022 i és la biblioteca central del districte de Sant Martí. Està especialitzada en literatura llatinoamericana i és un edifici de sis plantes amb una estructura de fusta vista de gairebé 4.000 m².

El disseny de l’espai és obra de l’estudi Suma Arquitectura, que ha estat guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona d’arquitectura 2022.