(EFE) L’exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha urgit el nou alcalde de la ciutat, el socialista Jaume Collboni, a concretar la seva proposta de coalició, ja que sense un acord de govern no hi haurà suport dels comuns al pròxim pressupost municipal, i l’ha advertit: “No li donarem un xec en blanc“.

Ell tot sol no pot governar. Amb 10 regidors és impossible governar Barcelona, ni aprovar pressupostos, ni fer res”, ha dit Colau en una entrevista amb EFE, en què també ha assegurat que l’alcalde haurà d’escollir entre “el model de ciutat de Junts per Catalunya i Xavier Trias” o el d'”un pacte d’esquerres”. Colau ha explicat que aquesta mateixa setmana ha traslladat a Collboni que “els pactes d’esquerres no cauen del cel“, sinó que “se’ls ha de guanyar“.

No tindria sentit, ha assenyalat l’exalcaldessa, “facilitar uns pressupostos” a l’alcalde “i que després faci els acords amb JxCat“. “Tenim prou experiència per no caure en aquest error”, ha assegurat la líder de BComú.

“Al setembre no podrà continuar vivint de la inèrcia”

“Com a alcalde li toca arremangar-se, convocar-nos, fer ofertes i obrir una negociació per formar un govern de coalició que és perfectament possible”, ha insistit Colau, que espera que Collboni, després de les vacances d’agost, concreti “quin model de ciutat vol”. “Els pressupostos s’han de començar a negociar al setembre i, abans, cal concretar el govern de coalició. […] Setembre és la data en què ja no podrà continuar vivint de la inèrcia”, ha insistit.

Per arribar a la majoria absoluta, a més dels vots del PSC i els comuns, Colau espera poder sumar a un hipotètic pacte d’esquerres també ERC, a qui veu “clarament disposada a parlar“: “Ho agraeixo, perquè el que plantejo és que el nou acord de pressupostos ha de ser a tres”, ha comentat.