Ferran Mascarell ha fet un gir de 180 graus amb la seva candidatura a les eleccions municipals del maig. Si fins ara havia tirat pel dret amb la llista pròpia, aquest dilluns Mascarell s’ha ofert a la resta de candidatures independentistes per sumar esforços i fer una llista unitària que sumi 21 regidors a les eleccions del maig. Fa mesos que el nom de Mascarell sona per entrar a la llista de la llista de Joaquim Forn.

En un acte davant d’un centenar de simpatitzants (entre els quals hi havia el líder del PDeCAT a l’Ajuntament, Xavier Trias), Ferran Mascarell ha dit que “fins a l’últim moment intentaré que la unitat es materialitzi”, tot i que ha advertit que “he parlat amb tothom però els resultats no són bons” per culpa dels interessos partidistes. En aquest sentit, Mascarell ha demanat als líders dels partits sobiranistes “un acte de generositat”.

Més enllà de l’aposta per la unitat d’acció de l’independentisme, Mascarell ha desgranat quin és el seu model de ciutat, basat en quatre conceptes: llibertat i democràcia, justícia social, prosperitat i benestar. L’actual delegat de la Generalitat a Madrid s’ha acompanyat de 10 ciutadans de diferents sectors, que li han fet arribar les seves peticions per a Barcelona.