Jaume Collboni surt a guanyar i ho fa amb el suport del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. Així de clar ho ha volgut deixar el candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona durant l’acte que els socialistes han organitzat al Centre de Convencions Internacional de Barcelona i que ha donat el tret de sortida a la precampanya cap a les eleccions municipals. Collboni ha començat la carrera electoral criticant el candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls: “A Barcelona tenim l’ambaixador del pacte de la vergonya“, ha dit, fent referència al pacte de PP, Vox i Ciutadans a Andalusia i al·ludint clarament al suport de Ciutadans a la candidatura de l’exministre francès. “Si creu (Valls) que aquest pacte és una barbaritat, per què no trenca amb Ciutadans i es presenta com a candidat independent?”, s’ha preguntat el candidat socialista.

El líder del Grup Municipal del PSC també ha tingut un altre focus de crítica: l’alcaldessa Ada Colau i la seva gestió política en aquest mandat. Assegura que el canvi de govern “no és un caprici, és una necessitat” per recuperar, diu, la il·lusió i l’orgull perduts en els últims quatre anys.

“Hem d’acabar i acabarem amb un govern que va venir carregat de bones intencions, però Barcelona no funciona: s’apaga perquè està mal governada.”

Els missatges de Collboni també han anat dirigits a l’independentisme. Si és alcalde, el candidat socialista es compromet a no convertir Barcelona en “un nou camp de batalla de l’independentisme” ni tampoc a ser “la capital d’una república imaginària”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Quins són els candidats per Barcelona a les eleccions municipals del 2019?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Pedro Sánchez pressiona PDeCAT i ERC pels pressupostos

L’acte de presentació de la candidatura de Jaume Collboni ha comptat amb la presència i el suport del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que l’ha definit com “el millor alcalde” que pot tenir Barcelona. Però hi havia expectació pel que pogués dir sobre els pressupostos generals de l’Estat, que per ara no reuneixen els vots favorables dels partits independentistes del Congrés dels Diputats per poder-los tirar endavant. En aquest sentit, Sánchez s’ha dirigit al PDeCAT i a ERC. “Diàleg, sentit comú, sentit d’estat… Necessitem lleialtat: que l’independentisme passi del monòleg al diàleg“.

Meritxell Batet, ministra de Política Territorial i Funció Pública del Govern espanyol, també ha lamentat el rebuig dels partits independentistes als pressupostos. “No ens interessen els problemes dels polítics: estem per parlar dels problemes dels ciutadans”.

Pedro Sánchez ha avisat als líders del PP i Cs, Pablo Casado i Albert Rivera, que “esperin asseguts” perquè no té la intenció d’avançar les eleccions, sinó d’esgotar la legislatura fins al 2020.