El regidor Gerard Ardanuy ha abanonat Demòcrates de Catalunya, el partit que va contribuir a fundar després de l’escissió d’Unió Democràtica. Ardanuy explica la decisió per la “no coincidència en alguns aspectes” i critica la “falta de transparència” del partit en les Primàries Barcelona. Mantindrà l’acta a l’Ajuntament fins a finals de mandat i seguirà com a regidor no adscrit.

Gerard Ardanuy va comunicar la renúncia a Demòcrates el 19 de desembre, tres dies després de la primera volta de les primàries independentistes que va guanyar Jordi Graupera. El regidor, de fet, ja no es va presentar a la segona volta, tot i que es mostra “molt satisfet” de participar en aquest procés. Amb tot, admet que Demòcrates va adoptar “estratègies poc conegudes pels votants”.

Tot i això, no vincula estretament la seva marxa de Demòcrates per les primàries i reconeix que la vinculació podria haver acabat “molt abans”. Ardanuy ha explicat a betevé que “no ha estat un trencament abrupte” i que desitja “tota la sort” als seus ja excompanys. Ara preveu crear un espai de reflexió política sobre Barcelona centrat en l’educació, la qualitat ambiental, la mobilitat i la cultura.

Un mandat convuls per a Ardanuy

Gerard Ardanuy va ser regidor de l’Eixample i d’Educació en el govern de Xavier Trias (CiU). En el mandat actual, va començar com a regidor de CiU, però el març del 2017 va abandonar el rebatejat com a Grup Demòcrata i va passar a ser regidor no adscrit per donar veu pròpia a Demòcrates al ple de l’Ajuntament. Gairebé dos anys després d’aquella decisió, Ardanuy queda ara com a regidor independent.