collboni talls meridiana ple

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC), ha escenificat un altre distanciament amb els seus socis del govern municipal, liderat per Ada Colau (BComú). Aquest cop Collboni s’ha desmarcat dels comuns per la zona de baixes emissions. A través d’una piulada a Twitter, ha demanat “tranquil·litat” al regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia (BComú), qui aquest dilluns va anunciar que s’està estudiant deixar fora de circulació a Barcelona els vehicles amb etiqueta groga.

Tranquil·litat. No és el moment d’ampliar la ZBE als vehicles amb etiqueta groga
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde

El socialista ha alertat que “després de la pandèmia, la crisi i la gran pujada del preu dels carburants”, hi hauria ciutadans que no es podrien permetre canviar de cotxe per un de menys contaminant que no tingui prohibit entrar a la ZBE.

No és la primera vegada que el socialista ha evidenciat diferència d’opinions amb els seus socis comuns, en qüestions estratègiques de la ciutat. Per exemple, el PSC de Barcelona era partidari d’ampliar l’aeroport del Prat per rebre més avions, mentre que Barcelona en Comú es va negar a tocar els terrenys protegits de La Ricarda. Collboni i Colau tampoc no es van entendre amb el projecte de dur una sucursal del museu Hermitage a Barcelona, ni tampoc pel model dissenyat per a la superilla de l’Eixample.