L’alcaldessa, Ada Colau, ha reiterat la negativa a l’ampliació de l’aeroport de Barcelona. En una entrevista a TV3, Colau s’ha mostrat contundent i ha afirmat que l’Ajuntament de Barcelona dirà “no” a fer més gran la infraestructura. L’alcaldessa ha reiterat que buscarà el consens amb els socis de govern (PSC), però que la darrera paraula dependrà d’ella i que la negativa del consistori serà clara. Tot i això, ha afirmat que les diferències amb els socialistes no posen en risc en cap cas l’acord de govern i diu que no hi ha perill que es trenqui el govern de la ciutat.

“Emprenyada” amb Aena

Colau diu que el projecte suposarà no només afectar La Ricarda sinó fer augmentar les emissions de CO2 entre un 50 i un 60 %. Diu que està “emprenyada” perquè fa mesos que reclama a Aena els seus informes mediambientals i que, de moment, no els ha enviat ningú. Dubta, a més, de la fiabilitat dels documents i reclama “que no ens maregin més”. Creu que és mentida que es pugui ampliar l’aeroport i protegir el medi ambient i demana a Pere Aragonès que s’aclareixi. “Es poden fer malabarismes retòrics fins a cert punt”, ha dit. “O s’està per l’ampliació o no”.

Reclama tornar a la taula catalana

L’alcaldessa ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que es faci enrere, que aturi l’acord i que torni a la taula de diàleg catalana. A més, espera que Aragonès i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, acceptin la invitació de l’alcalde del Prat per visitar La Ricarda. Creu que “no ens podem permetre” perdre aquest espai natural únic.