El debat sobre l’ampliació de l’aeroport al Cercle d’Economia ha tornat a posar de manifest les diferències sobre la qüestió entre els socis de govern a l’Ajuntament de Barcelona. Si bé l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha subratllat que “no és una prioritat”, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, n’ha fet una defensa aferrissada: “Si un creu que l’aeroport ha de tenir més connectivitat, ha de dir que sí a l’ampliació“. El socialista també ha aprofitat per carregar contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a qui ha recriminat l’ambigüitat: “Hi està a favor sí o no?”. Collboni també s’ha mostrat partidari del creixement d’una altra infraestructura, el Port de Barcelona, i del lideratge de Barcelona en la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern.

Jo vull decidir. Si volem ser una ciutat que superi el turisme quantitatiu i volem atreure el talent i la tecnologia, hem d’estar connectats amb els ‘hubs’ més importants del món, i això és Àsia i Amèrica
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde

Més enllà de mostrar-se a favor de l’ampliació de l’aeroport del Prat, Collboni també ha criticat la tebior d’Aragonès en aquest debat. Collboni considera que demanar un “diàleg sense terminis” és fer trampes i ha reclamat al republicà una posició clara.

Sí a la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern

Collboni també s’ha mostrat fermament partidari de la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030 i ha reivindicat “la paternitat de la idea”, de l’excalcalde socialista Jordi Hereu. El president del grup municipal socialista ha reconegut que fins ara Barcelona ha optat “per la prudència” i que no hi ha tingut una presència significativa “per no interferir” en la candidatura.

No obstant això, ha assegurat que la ciutat vol donar nom als jocs, té l’ambició i el compromís de liderar el projecte i vol acollir-ne esdeveniments importants com la cerimònia inaugural. “Barcelona pot donar l’impuls final a la candidatura”, ha assegurat.

En el mateix acte, el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, ha assegurat que “organitzarem els Jocs Olímpics d’Hivern”. Tot i que ha reconegut que les ciutats rivals —Sapporo, Vancouver i Salt Lake City— poden estar més preparades tècnicament, creu que la candidatura de Barcelona pot tenir més encant. També ha destacat que un projecte com aquesta hagi posat d’acord partits i administracions molt allunyats políticament en els últims anys.

Blanco ha acabat la intervenció puntualitzant que espera “que d’aquí a poc temps puguem dir que tenim els jocs” i ha assegurat que un projecte com aquest pot servir per millorar la qualitat de vida de les “futures generacions” pel gran impacte econòmic que tindria.