Grafits façana Hospital Santa Creu

L’Ajuntament de Barcelona ampliarà el contracte de neteja de pintades per incloure més àmbits d’actuació. Així, quan entri en vigor el proper mandat, es netejaran els elements patrimonials, amb un servei adaptat per edificis protegits que fins ara depenien de l’àrea de patrimoni, sempre que se’n sol·liciti un permís específic. També s’eliminaran les pintades fetes en mobiliari urbà i elements d’infraestructura com ponts o caixes d’electricitat.

El nou contracte s’ha aprovat aquest dimecres a la comissió de Presidència i ara es licitarà. Té un pressupost de 16 milions d’euros i preveu un augment d’un 30 % del nombre d’operaris, de manera que s’arribarà a 131 persones. A més, segons l’Ajuntament, es mantindran totes les aportacions tecnològiques que s’han aplicat fins ara en la detecció i gestió de les pintades.

El contracte actual s’acaba el gener del 2024 i serà a partir d’aleshores quan entrarà en vigor el nou. Fins ara, aquest servei ha netejat 300.345 metres quadrats de pintades cada any, en un total de 123.000 actuacions.