L’Ajuntament de Barcelona ha planificat un paquet de mesures nou per millorar la mobilitat i els accessos a l’Estadi Olímpic de Montjuïc, convertit des de l’agost en el camp provisional del FC Barcelona. Segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar betevé, entre aquests ajustos hi ha incorporar quatre passos de vianants nous, set càmeres de control del trànsit, es posaran semàfors a diverses cruïlles i també s’instal·laran senyals d’informació i de reforç de carrils de trànsit.

Aquests elements, que es quedaran instal·lats després del retorn del Barça al Camp Nou, es començaran a col·locar a principis del 2024 i tenen un pressupost d’1,7 milions d’euros.

Les noves mesures van ser aprovades el 14 de setembre a la Comissió de Govern de l’Ajuntament i ara es troben en fase d’exposició pública durant 30 dies per poder-hi presentar al·legacions. Aquestes millores se sumen al Pla de mobilitat de Montjuïc, que suposa una inversió de 5,9 milions d’euros, dels quals 2,5 milions els assumeix el consistori i 3,3 el Barça.

Les obres del nou carril bici, aquest octubre

Una altra de les actuacions a Montjuïc, en aquest cas ja prevista, és la construcció d’un carril bici nou. Està previst que les obres comencin a l’octubre i podria posar-se en funcionament abans d’acabar l’any. Es tracta d’un carril bici unidireccional per sentit que connectarà la plaça d’Espanya amb l’avinguda de l’Estadi i l’avinguda de Miramar. El projecte té un pressupost de 2 milions d’euros.

En paral·lel al carri bici, també s’instal·laran vuit estacions del Bicing a Montjuïc que tindran 200 bicicletes elèctriques. Aquesta actuació es farà entre finals d’aquest any i principis del 2024.