Jaume Collboni ha recordat a Alfred Bosch que tots dos comparteixen govern tripartit a l’àrea metropolitana “i no sembla que tingui cap inconvenient”. Per això l’ha animat a presentar la dimissió com a vicepresident de l’AMB si no vol governar amb els socialistes, després que el líder d’ERC s’hagi negat a entrar al govern municipal si hi ha el PSC. “El senyor Bosch ha buscat la pitjor excusa per no arriscar-se i no tenir el coratge d’afrontar unes converses que poden acabar en govern o no, ja ho veurem”, ha dit Collboni, que ha afegit que vetar un partit és “poc intel·ligent”.

El líder socialista ha assegurat que manté “contacte fluid” amb l’alcaldessa, però que espera que Colau formalitzi una “trobada pública” per parlar de pactes i la governabilitat de la ciutat. Collboni ha dit que un acord de govern amb el PSC pivota en tres eixos: el pressupost, el Pla d’Actuació Municipal i la composició de l’executiu.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha confirmat que a finals d’aquesta setmana té prevista una trobada amb l’alcaldessa. El líder del PP, però, ha carregat aquest dilluns contra les intencions de Colau de formar un govern d’esquerres i l’ha animat a “posar fi a aquesta situació estranya”. “Veiem un PSC que suplica a Colau entrar al govern mentre ERC humilia el PSC, quan no el veta” ha dit Fernández Díaz, que ha reiterat que el PP no governarà mai amb Colau: “això ho tinc molt clar, i ella també, és clar”. El dirigent popular ha dit que espera que a la reunió es plantegin “coses productives” i reclama a l’alcaldessa que presenti el PAM, el pla d’inversions, i plans sectorials com el de seguretat o habitatge.

Reunions amb CiU i la CUP

L’alcaldessa, Ada Colau, ha continuat la ronda de converses amb líders municipals per explorar pactes de govern i acords de ciutat. Aquest dilluns al migdia s’ha reunit amb el president del Grup Municipal de CiU, Xavier Trias, una trobada que, segons el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, “tenia altres objectius”. Pisarello ha explicat que, després del canvi de govern a la Generalitat, s’ha explorat amb Trias com poden els dos governs, municipal i català, “pressionar” el Govern espanyol per les “obligacions pendents” a la ciutat. Colau s’ha vist també aquest dilluns amb la presidenta del Grup Municipal de la CUP Capgirem Barcelona, María José Lecha.