Agustí Colom, regidor de l’Eixample, ha visitat aquest dimarts BTV i ha assegurat que, ara que s’ha constituït el govern de la Generalitat, espera poder avançar en la conversió de la presó Model actual en un edifici amb equipaments públics.

Afirma que l’acord al qual va arribar el govern de Trias amb el català no es factible a dia d’avui ja que “no disposa de pressupost”. Colom justifica les acusacions de l’oposició, que titllen el govern de Colau d’inacció en aquest tema, assegurant que si avancen els diners per a la demolició de l’edifici “ens podríem trobar un solar que estigui 30 anys buit”.

El regidor ha afegit que per arribar a un acord serà necessari que el nou govern de Carles Puigdemont es comprometi a fer els equipaments públics que s’acordin. En els processos de participació veïnals que s’han fet, es proposa ubicar-hi una escola, pisos de protecció oficial, un espai per atendre persones amb necessitats educatives especials i també una part museística. Colom es mostra rotund a afirmar que “a l’Ajuntament no li correspon assumir competències de la Generalitat ni construir presons” i que en tot cas seria partidari d’estudiar la situació si s’aconsegueix que l’executiu català trobi “fórmules de rescabalament” per desencallar aquesta “dificultat”.

Una altra qüestió que Colom també ha tractat en l’entrevista és el que correspon a l’estat actual de l’edifici Transformadors. Apunta que “serà desallotjat i s’hi farà un equipament, probablement un espai per a joves o gent gran. El procés judicial esperem es resolgui en un futur no gaire llunyà”. Recorda que el termini de desallotjament voluntari de la gent que ocupa l’edifici, de propietat municipal, ja s’ha esgotat.