La mateixa alcaldessa va anunciar aquest dimecres en la conferència al Col·legi de Periodistes que obriria una ronda de converses amb els grups d’esquerres per explorar l’oferta d’un pacte de govern. Les reunions, que l’executiu vol dur amb total discreció, ja han començat segons fonts municipals. Tot apunta que Alfred Bosch, d’Esquerra, ha estat el primer. De fet, el mateix líder republicà va anunciar aquest dijous que tenia prevista una reunió amb l’alcaldessa aquesta mateixa setmana. Ho va dir en la roda de premsa en què va descartar entrar al govern si també hi ha el PSC.

La presidenta del Grup Municipal de la CUP Capgirem Barcelona, María José Lecha, ha confirmat que l’alcaldessa els ha citat per aquest dilluns. Els cupaires ja han deixat clar que no entraran al govern municipal, tal com es van comprometre en campanya i també en una assemblea al novembre. Lecha, però, ha reiterat que donaran suport a l’executiu en “polítiques rupturistes” i que se n’allunyaran si comparteixen govern amb “els grups que han governat durant 30 anys”. “Ja els coneixem; nosaltres no participarem amb grups que hagin tingut responsabilitats amb la marca Barcelona”, ha dit.

Amb qui encara no hi ha una reunió planificada és amb el líder socialista, Jaume Collboni. Fonts del partit asseguren que hi ha un contacte permanent amb tothom, el mateix que va permetre arribar al seu dia a acords com el de les ordenances fiscals. Ara bé, afegeixen que no hi ha, per ara, cap trobada oficial per abordar un possible pacte de govern.

Més enllà de les trobades amb els líders d’esquerres, Colau vol parlar amb els presidents de tots els grups sobre altres acords de ciutat, com per exemple el Pla de barris que va anunciar en la conferència d’aquest dimecres. L’alcaldessa ha citat per dilluns el president del Grup Municipal de CiU, Xavier Trias. Ciutadans també ha estat cridat en aquesta ronda de converses.