Ortiz ha assegurat que cal “un front comú per enfortir el govern” i ha afegit que sempre han tingut “voluntat d’aliances”. Qui s’ha tornat a oferir per conformar un govern d’esquerres és el PSC. La portaveu Carmen Andrés també ha negat, però, que s’hagin iniciat converses en ferm amb Barcelona en Comú. Andrés ha insistit que l’estabilitat a l’equip de govern és “condició indispensable” per poder aprovar els pressupostos.

La crida al pacte d’esquerres feta per Andrés ha provocat una picabaralla amb Coronas. El portaveu dels republicans li ha recriminat que el líder socialista, Jaume Collboni, condicioni el suport als comptes a entrar a formar part del govern municipal. Des de la CUP Capgirem Barcelona, Maria Rovira, ha assegurat que donaran suport al govern municipal “si impulsen mesures rupturistes i reals”.

Per part de CiU, Joaquim Forn ha tornat a criticar el que considera manca de voluntat de diàleg per part de Barcelona en Comú i els ha acusat de “governar sols” i de tenir “poca capacitat per arribar a acords”. En la mateixa línia, els portaveus de Ciutadans, Paco Sierra, i del PP, Ángels Esteller, ha acusat el govern de Colau d’excloure’s de les negociacions i han reclamat que es doni compliment a les decisions a les quals s’arriba en les comissions i en els plenaris perquè, diuen, no s’estan aplicant.