L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha visitat aquest diumenge la comissaria de la Guàrdia Urbana, a la Rambla, on aquest dissabte va cremar una furgoneta de la policia de Barcelona. Juntament amb el tinent d’alcalde i cap de la Guàrdia Urbana, Albert Batlle, s’han reunit amb el cap de la comissaria i altres comandaments per condemnar els disturbis d’anit. “Hem parlat amb el conseller Sàmper i amb el president en funcions, Pere Aragonès, de fer una reunió específica a principis d’aquesta setmana, operativa, per preveure si es pot prendre alguna mesura més de prevenció“.

Dilluns, primeres trobades

Segons fonts del Departament d’Interior, aquest dilluns al migdia està prevista una primera trobada presencial en què participin l’alcaldessa Ada Colau i el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper. A més, dilluns a la tarda també es preveu una reunió, en aquest cas telemàtica, amb diversos alcaldes de municipis que també s’han vist afectats per incidents en els últims dies, que també inclourà la capital catalana.

Per la seva banda, Colau ha avançat una reunió específica amb els cossos de seguretat per estudiar si es pot prendre alguna mesura més de prevenció davant de fets com els que es van produir dissabte a la capital catalana.

GUB i Mossos, “braç a braç”

Colau també ha destacat la “ràpida reacció conjunta” entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra qui, ha dit, treballen “braç a braç” per contenir els disturbis. “Afortunadament, avui no hem de lamentar mals majors”, ha afegit l’alcaldessa. No obstant això, també ha mostrat preocupació. “Ahir vam veure actes d’una violència que preocupa”.

Unitat institucional

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper; la portaveu del govern en funcions, Meritxell Budó, i el president en funcions, Pere Aragonès, es van posar en contacte amb Colau per condemnar “rotundament” els fets i per mostrar suport als agents de la Guàrdia Urbana, segons l’alcaldessa. Que ha ressaltat, també, la “gran unitat institucional”.