Una nit més, aquest dissabte, Barcelona ha tornat a ser escenari de disturbis greus. Aquesta vegada, però, el to de la protesta ha incrementat fins al punt d’arribar a calar foc una de les furgonetes de la Guàrdia Urbana que blindava la comissaria de la Rambla. El sindicat SAPOL, que ja fa dies que denuncia malestar dins dels cossos policials, ha anunciat que es personarà com a acusació contra el responsable d’atacar i cremar una de les furgonetes de la policia de Barcelona.

El sindicat, majoritari a la Guàrdia Urbana de Barcelona, ho ha fet públic a través de les xarxes socials en una piulada que diu: “Mentre els polítics s’amaguen, nosaltres farem el necessari perquè tot el pes de la justícia caigui sobre els responsables”.

“L’alcaldessa només ve a fer-se la foto”

El portaveu del sindicat SAPOL de la Guàrdia Urbana, Jordi Rodríguez, ha fet evident el malestar del cos policial i ha criticat durament l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Aquest diumenge ha fet una visita a la comissaria vandalitzada durant els aldarulls, però Rodríguez assegura que “només ha vingut a fer-se la foto”.

El sindicat acusa el consistori de “mirar cap a una altra banda” i demana a l’alcaldessa que es posicioni i els doni suport real. Rodríguez afirma que l’Ajuntament hauria d’haver presentat una demanda contra la persona que va incendiar la furgoneta del cos policial. També demana el suport del govern català i espanyol.

“Els policies som al punt de mira”

Els sindicats de Mossos d’Esquadra, per la seva banda, també han criticat la nova nit d’aldarulls al centre de Barcelona: “Els policies som al punt de mira”.

“De moment 10 detinguts. Mentrestant alguns polítics es busquen les seves cadires, els autònoms, restauradors i múltiples negocis són trencats i robats, i els policies al punt de mira. Vergonya!”, ha piulat l’SME-Mossos. Un altre sindicat, representatiu de més del 90 % dels comandaments del cos, SICME, ha apel·lat directament a les formacions polítiques d’ERC i JxC sobre els disturbis, també, a través de les xarxes socials. “En aquesta manifestació convocada per la CUP, entre altres, es veu clar quin model d’ordre públic proposen. Diputats, el canvi comença per intentar matar agents de policia cremant-nos?”.