hotel calderon

Després d’uns dies de descans, aquest dissabte, Barcelona va viure una nova nit d’aldarulls greus, després d’una manifestació amb el lema “Sense futur no tenim res a perdre”. Una vegada més, es van produir diversos incidents al centre de la ciutat i un grup reduït i descontrolat va vandalitzar l’hotel NH Calderón, a la rambla de Catalunya. Diversos manifestants van rebentar-ne els vidres i hi van calar foc.

Denuncien una actitud “passiva” de les administracions

Per tot plegat, el Gremi d’Hotels de Barcelona ha fet públic un comunicat en què condemna els fets i exigeix responsabilitat política. Considera “inadmissible que les administracions competents no mostrin una postura i una actitud ferma i inequívoca en contra d’aquests fets“.

En aquest comunicat, el Gremi assegura que aquesta actitud “passiva i ambigua” priva els ciutadans i el teixit empresarial del seu dret a la seguretat.

Almenys 14 detinguts pels aldarulls

La jornada de protestes d’aquest dissabte va acabar amb almenys 14 detinguts per diversos actes vandàlics. A més, un grup reduït va llençar un còctel Molotov contra una furgoneta de la Guàrdia Urbana i la va incendiar amb un agent a dins.