Els grups polítics han reaccionat a les nombroses de destrosses que s’han tornat a produir aquest dissabte al centre de la capital catalana després de la manifestació “Sense futur no tenim res a perdre” i en què la comissaria de la Guàrdia Urbana situada a la Rambla ha tornat a ser un escenari de conflicte.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha condemnat rotundament per Twitter aquests fets “violents després d’una manifestació pacífica”. A la mateixa piulada brinda el seu suport als agents de policia, i també als veïns i comerciants que s’han vist afectats per les destrosses. Colau assenyala que “el dret a la protesta és legítim”, però que això no ha de provocar “violència ni vandalisme”.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, també per les xarxes socials, ha assenyalat “que no pot haver-hi espai per a la violència reiterada“. Ha condemnat, sobretot, un fet que ha catalogat d'”especialment greu”, quan han llançat un còctel Molotov i han ruixat amb líquid inflamable una furgoneta de la Guàrdia Urbana.

El vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, també ha volgut dir-hi la seva: “Sempre al costat de l’exercici de les llibertats de manera pacífica”, ha escrit en una piulada. Ha remarcat que les destrosses “no són llibertat d’expressió”.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, també a Twitter, ha dit que aquest tipus d’actes “són inacceptables”. Ha mostrat també el seu suport a “la Guàrdia Urbana, els Mossos i els agents de policia”.