Milers de persones s’han concentrat aquest diumenge a la plaça de Catalunya sota el lema “Govern independentista per la urgència social i nacional”, en una concentració convocada per l’Assemblea Nacional Catalana. L’entitat demana als partits independentistes “no malbaratar” els resultats de les passades eleccions del 14-F. Per això, insten ERC, Junts i la CUP a configurar un govern de concentració que “avanci en el procés“.

Precisament l’ANC vol fer valdre el 52 % dels vots directes a partits independentistes d’aquestes darreres eleccions “El poble ha complert; ara els toca als electes actuar en justa correspondència amb la voluntat de la ciutadania expressada a les urnes”.

Concentració ANC

En una plaça plena, amb 3.000 persones segons la Guàrdia Urbana, la presidenta de l’Assemblea, ha defensat la formació d’un govern de concentració independentista, ja que el seu entendre només aquesta fórmula permetrà “fer front a la urgència social i nacional en què està immers el país”.

Elisenda Paluzie ha explicat que són conscients que les estratègies de les tres candidatures són diferents quant al moment i al mètode per culminar el procés d’independència. Però defensa que es comparteix l’objectiu i ara han de trobar consensos en el camí i accions que permetin fer avançar l’independentisme. “Ens hem de preparar per a un nou exercici real de l’autodeterminació, que implicarà una confrontació des de la desobediència institucional i civil, i que ha d’acabar amb una proclamació d’independència que, aquest cop sí, ens porti a la República catalana

Més de 15.000 adhesions en tres dies

El manifest “Govern independentista, ara! Per la urgència social i nacional”, promogut per l’ANC, ha assolit 15.000 adhesions. El document demana a ERC, Junts i CUP-Guanyem que cerquin els “consensos necessaris” i “avantposin els interessos de país als de partit”. Precisament, una desena d’entitats com la FNEC, l’Associació de Municipis per la Independència o les ADIC, han estat els encarregats de llegir el manifest aquest diumenge a la plaça de Catalunya.