L’equip de Colau ha prioritzat els grups que es van abstenir en l’aprovació inicial dels comptes, al novembre. Entre aquests partits hi ha el PSC, que va ser expulsat del govern municipal la mateixa setmana en què el pressupost es va portar a votació. Ni Cs, ni el PP ni tampoc la CUP, que en l’aprovació inicial hi van votar en contra, no apareixen en l’agenda de reunions de Pisarello. Les trobades s’han programat fins dilluns de la setmana que ve, fet que obre la porta que els comptes es puguin debatre en la Comissió d’Economia de dimarts vinent, prèvia al ple de finals de mes.

Després de presentar al·legacions al pressupost, els grups assisteixen a les trobades amb la intenció de conèixer quin retorn els fa el govern perquè tots asseguren que no han rebut cap resposta fins ara. L’alcaldessa, Ada Colau, ja va dir aquesta setmana que s’obriria una roda de converses amb els partits tot i que va apuntar que els comptes s’aprovarien “per una via o per una altra”, unes paraules que deixen sobre la taula l’opció de la qüestió de confiança.

El govern municipal ja va optar per aquest mecanisme legal per aprovar el pressupost del 2017 en minoria. Per fer-ho, cal que els comptes es portin a votació al ple vinculats a una qüestió de confiança. Si el Plenari tomba la votació, s’obre un període de 30 dies en què l’oposició pot presentar un candidat alternatiu a Ada Colau. Si això no passa, com de fet ja no va succeir l’any passat, després d’aquest termini els comptes queden aprovats automàticament.