Junqueras assegura que en cap cas es planteja bloquejar el Parlament o provocar una nova convocatòria d’eleccions, ja que aquest escenari l’únic que faria és un escenari que perpetua el 155. Junqueras també adverteix  que “no implementar el resultat del 21-D és renunciar a revertir el 155 i una temerària fugida endavant”. 

El vicepresident destituït pel Govern espanyol assegura que el primer pas necessari és constituir el Parlament i la seva mesa, un pas que considera imprescindible per no malbaratar el resultat, que, segons ell,  va deixar clar que el bloc del 155 està en minoria. Per això, diu que s’han de teixir complicitats i escenificar consensos com més amplis millor.

El líder d’ERC planteja que el segon pas hauria de ser la formació d’un govern que compti amb l’aval parlamentari més ampli possible. “M’agradaria pensar que tots coincidim en la necessitat de fer un Govern fort i estable”, afirma.

Malgrat tot, Junqueras creu que l’Estat “seguirà posant setge al Govern i no dubtarà a seguir torpedinant consensos“. Per això, cal cercar aliances transversals i eixamplar l’espai independentista, i evitar que el Govern espanyol continuï actuant “amb bel·ligerància i agitant banderes per justificar tots els excessos” en àmbits com la sanitat pública, les finances, l’escola catalana, els mitjans de comunicació i els Mossos.

Junqueras compara la situació actual amb una cursa de fons i recorda que els independentistes eren deu fa quatre dies. Per això,  conclou fent una crida a la perseverança: “Persistir fins que ens en sortim. No veig dreceres, ni solucions màgiques, només treballar i continuar sumant fins a guanyar”.