La presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, ha explicat que la formació taronja aspira a traslladar la victòria que van aconseguir a les eleccions del 21 de desembre a Barcelona a les municipals del 2019. “Les persones que han triat un vot de Cs a les autonòmiques poden tornar-ho a fer a les municipals”, ha assegurat Mejías, que s’ha mostrat disposada a presentar-se a les primàries per encapçalar una altra vegada la llista de Cs a les municipals, tot i que encara no hi ha calendari fixat.

El 21-D, Ciutadans va aconseguir a Barcelona 218.746 vots, gairebé el triple dels que va tenir a les municipals del 2015, amb 77.279 vots. Carina Mejías ha dit que el repte que té la formació taronja en aquest any i mig de mandat és “fidelitzar el vot” de les autonòmiques perquè es repeteixi a les municipals. La líder de Cs a l’Ajuntament ha admès que hauran de treballar en especial als districtes de l’Eixample, Gràcia i Sants, en els quals no van ser primera força.

Carina Mejías ha remarcat que Cs va poder guanyar a districtes tan diferents com Nou Barris i Sarrià – Sant Gervasi, i ha destacat que va obtenir millors resultats en barris amb classes mitjanes treballadores. Segons la líder municipal de Cs, el partit capta vot del PP i el PSC, però també dels comuns amb “desencantats amb la gestió d’Ada Colau”. Mejías creu que a la ciutat li cal un pla de millores fiscals perquè les empreses tornin, una campanya de promoció de la marca Barcelona i agilitzar la construcció de pisos socials.

La unió dels tramvies “no és una prioritat”

La líder municipal de Cs ha tallat d’arrel la possibilitat que la formació taronja s’avingui a donar suport a la connexió dels tramvies per la Diagonal perquè creu que no és una prioritat. “No hi ha consens tècnic, ni polític, ni un estat d’opinió favorable”, ha assegurat Mejías, que ha reclamat centrar els esforços a reactivar el túnel de Glòries per acabar amb “el col·lapse circulatori” de la plaça.