Aquest dissabte s’ha reunit la Coordinadora Nacional de Catalunya en Comú per avaluar la campanya i els resultats electorals. Els comuns han fet autocrítica i han reconegut que la polarització de les eleccions no els va ajudar. Al mateix temps, s’han referit a la situació actual d’organització de la cambra catalana.

La portaveu de la formació, Elisenda Alamany, ha reiterat que no pactaran amb Ciutadans perquè, per números, no existeix una majoria alternativa i ha assegurat que tots aquells diputats electes escollits per la ciutadania, encara que siguin a presó, han de poder votar. Tot i això, ha demanat a les forces independentistes que actuïn amb responsabilitat per formar govern i evitar, així, “que Soraya Sáenz de Santamaría sigui la presidenta de les nostres institucions”. “No hi ha persones imprescindibles“, ha dit Alamany,  “i al davant hi ha el país”. “Mereixem un govern que governi”, ha reclamat amb relació a l’opció que planteja Junts per Catalunya d’investir al seu cap de llista, Carles Puigdemont, de forma telemàtica.

Pel que fa al seu resultat electoral, la formació encapçalada per Xavier Domènech reconeix que no va ser el desitjat, però esperen poder ser decisius a l’hora de pactar mesures de caràcter social. Alamany ha analitzat que Catalunya En Comú és un projecte polític que “encara no ha arrelat al país” i que, segons la portaveu de la formació, no només ha de presentar-se com una força amb presència a les institucions, sinó que “ha de tenir un peu al carrer i ha d’estar liderant qualsevol transformació social profunda“.