“Ara hem de fer valdre el resultat del 21-D. Hem de recuperar amb urgència les nostres institucions” ha assegurat Rovira, i ha afegit que no es pot deixar que el PP continuï governant Catalunya després de només haver aconseguit quatre diputats a les últimes eleccions. La secretària general d’ERC ha assegurat que si no es recuperen urgentment les institucions, i es perpetua el 155, hi ha en perill coses tan bàsiques com la sanitat o l’educació.

“Res ens serà regalat. Avui ho sabem més que mai” ha sentenciat Rovira, que ha assegurat que ara cal afrontar aquesta etapa amb més realisme que mai. “Necessitem fer passos sòlids, ferms, clars i contundents”. A més, durant el discurs Rovira ha afirmat que ara cal buscar aliances amb altres forces polítiques i treballar per seguir fent créixer l’independentisme per ser cada vegada més forts.

Rovira també ha agraït la feina feta per Carme Forcadell i Carles Mundó, ara que tots dos han anunciat la seva retirada de la primera línia política, Forcadell deixant la presidència del Parlament i Mundó renunciant la seva acta de diputat.